Ştiri

Sursa imaginii: sputnik.md

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Economic

06 Mar. 2021 / 17:51

Centrele comerciale şi-au reluat activitatea

După două săptămâni, centrele comerciale şi-au reluat activitatea. Vânzătorii, dar şi cumpărătorii salută decizia autorităţilor şi spun că respectă cu stricteţe normele epidemiologice. Decizia de a permitea activitatea centrelor comerciale a fost luată pe 5 martie de Comisia Naţională Extraordinară pentru Sănătate Publică, după ce mai mulţi proprietari ai întreprinderilor mici şi mijlocii ce îşi desfăşoară activitatea în centrele comerciale au ieşit la protest în faţa Guvernului şi Preşedinţiei, relatează Mesager.

Vânzătorii spun că decizia de a redeschide centrele comerciale în weekend este una foarte bună.

„Nu avem deloc vânzări, pentru că lumea nu ştie dacă centrele comerciale sunt deschise”; „În weekend toată lumea iese la cumpărături, o primblare, este destul de bine. Se respectă toate măsurile de siguranţă împotriva acestei pandemii”; „Este bine pentru cumpărători, dar şi pentru noi, pentru că în zilele de sâmbătă şi duminică sunt mai multe vânzări”, susţin comercianţii.

Şi vizitatorii spun că decizia este una corectă, pentru că în zilele de odihnă au mai mult timp pentru a merge la cumpărături.

„Este bine, ar trebui să lucreze toată săptămâna, pentru că altfel este aglomeraţie”, a menţionat o cumpărătoare.

Potrivit Comisei Naţionale Extraordinare de Sănătate Publică, administratorii centrelor comerciale sunt obligaţii să monitorizeze starea de sănătate a angajaţilor, să efectueze cu stricteţe termometria fiecărui vizitator şi să permită accesul acestora în incinta clădirilor doar cu purtarea măştilor de protecţie. Decizia de a sista activitatea centrelor comerciale a fost luată pe 15 februarie.

Comentarii