image
Sursa foto: border.gov.md

Acte falsificate, depistate la frontieră: Trei persoane, cercetate pentru deținerea și folosirea actelor oficiale false

Mai multe acte falsificate au fost depistate de polițiștii de frontieră din cadrul Direcțiilor regionale Vest și Sud. Incidentele au fost înregistrate în seara zilei de ieri.

În punctul de trecere Sculeni s-a prezentat la controlul de frontieră un bărbat de 35 de ani, originar din raionul Soroca. Acesta se afla în calitate de pasager al rutei Moldova - Italia. În timpul identificării, tânărul a manifestat un comportament agitat, motiv pentru care s-a dispus efectuarea controlului suplimentar. În rezultat, s-a constatat că bărbatul deținea asupra sa un permis de conducere moldovenesc ce nu întrunește condițiile necesare unui act autentic.

Audiat, bărbatul a declarat că și-a perfectat acest document contra sumei de 5.000 de lei, prin intermediul unui conațional, după ce permisul de conducere original i-a fost ridicat.

Un alt act neveridic a fost identificat la controlul de frontieră pe sensul de ieșire din țară în PTF Leușeni. Cercetat este un chișinăuean de 37 de ani, cu dublă cetățenie, care a prezentat certificat de pregătire profesională a conducătorului auto, care ar fi fost eliberat de autoritățile din România.

Fiind examinat cu tehnica specială din dotare s-a constatat că lipsesc anumite elemente de protecție a documentului. În timpul audierilor, bărbatul a comunicat că și-a perfectat acest certificat în România, în schimbul a 90 de euro, iar despre neveridicitatea actului nici nu bănuia.

Și o carte de identitate bulgărească cu semne de falsificare a fost identificată la controlul de frontieră, în punctul de trecere Giurgiulești-Galați.

În procesul de verificare a actelor necesare, polițiștii de frontieră au depistat indici vizibili de falsificare asupra cărții de identitate. Aceasta fiind eliberată pe numele unui conational în vârstă de 30 de ani, originar din raionul Ceadîr Lunga, care se afla ca pasager într-un autoturism.

Conform procedurilor legale, documentele au fost ridicate și urmează a fi supuse expertizei. În continuare, polițiștii de frontieră cercetează cazurile sub aspectul săvârșirii infracțiunii privind deținerea și folosirea actelor oficiale false, art. 361 al.(1) și al.(2), Cod Penal a Republicii Moldova.

Noutăţile partenerilor

comentarii: