image
Sursa foto: msmps.gov.md

Chișinăul a transmis la Tiraspol 1810 doze de vaccin anti-Covid, donație din partea României pentru Republica Moldova

Cele 1810 de doze de vaccin care fac parte din ajutorul umanitar oferit de România pentru Republica Moldova au fost transmise Tiraspolului.

Lotul de vaccinuri a fost transmis de către reprezentanții instituțiilor naționale de profil și au fost preluate de către specialiștii din sfera medico-sanitară din regiunea transnistreană.

„Aspectele privind preluarea, administrarea și monitorizarea reacțiilor vaccinului la prima etapă a vaccinării a populației pe ambele maluri ale râului Nistru au constituit subiectul central al discuțiilor purtate dintre experții grupurilor de lucru pentru ocrotirea sănătății din partea Chișinăului și Tiraspolului, în cadrul ședințelor recent organizate”, se spune într-un comunicat de presă al Biroului pentru Reintegrare.

Precizăm că primul lot de 21.600 de doze de vaccin AstraZeneca, oferite cu titlu gratuit de către România, au ajuns la Chișinău pe 27 februarie.

Prima etapă de vaccinare, care a început pe 3 martie, prevede imunizarea lucrătorilor medicali din cadrul secțiilor de reanimare și ATI, cât și personalul din cadrul secțiilor spitalicești cu profil COVID-19. Apoi, va fi vaccinat tot personalul medical din instituțiile medicale.

Noutăţile partenerilor

comentarii: