Situația la frontieră, în ultimele 24 de ore. De astăzi, au intrat în vigoare noi reguli de intrare în R. Moldova

În ultimele 24 de ore, în punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 14 068 traversări. Pe sensul de intrare în Republica Moldova s-au înregistrat 7 269 traversări persoane, dintre care 4 592 treceri la frontiera moldo-română, 1 836 treceri la frontiera cu Ucraina și 841 treceri aeriene.

Foto: UNIMEDIA

Au fost supuse screeningului 14 068 persoane și completate 292 de fișe epidemiologice individuale. La trecerea frontierei de stat nicio persoană nu a prezentat simptome ale infecției de tip Covid-19 (febră, rinoree, tuse seacă).

Opt persoane au fost documentate pentru nerespectarea măsurilor de profilaxie, prevenire și/sau combatere a bolilor epidemice (art.76' al CC al RM).

Ofițerii de la Linia Verde a Poliției de Frontieră (022 259 717), în decursul a 24 ore au înregistrat 241 de apeluri de la cetățeni, unde s-au oferit consultații vizavi de situația de la frontiera de stat, condițiile de traversare și riscurile în contextul măsurilor aplicate privind diminuarea răspândirii Covid-19.

Poliţia de Frontieră informează cetăţenii că începând de astăzi, au intrat în vigoare noi reguli de trecere a frontierei de stat. Persoanele care traversează frontiera de stat pe sensul de intrare în Republica Moldova vor completa, în mod obligatoriu, fişa epidemiologică, precum şi vor semna declaraţia pe propria răspundere de a respecta regimul de autoizolare de 14 (paisprezece) zile, în locurile determinate.


Pub