Krasnoselskii a publicat un nou mesaj în care recunoaște că primele vaccinuri în regiunea transnistreană vor veni din partea României

Liderul separatist al regiunii transnistrene a publicat un nou mesaj pe pagina sa oficială de Telegram în care a recunoscut că primele doze de vaccin anti-Covid-19 vin din partea României, deși ieri spunea că primele vaccinuri AstraZeneca vor veni în stânga Nistrului pe filiera OMS.

Foto: adevarul.md

„Ieri am scris că în curând vom primi vaccinuri anti-Covid în cadrul ajutorului umanitar pe linia OMS. Se lucrează în acest sens. Însă primele vaccinuri în regiunea transnistreană, AstraZeneca, vor fi din partea României. Exprim recunoştinţă României şi tuturor partenerilor care ne ajută în timpul pandemiei”, a scris astăzi Vadim Krasnoselskii pe contul său de Telegram.

În același mesaj, liderul de la Tiraspol a ținut să precizeze că regiunea transnistreană duce tratative întru obținerea vaccinului rus Sputnik V.

„Aș dori, de asemenea, să menționez că, pe baza acordului nostru cu șeful de personal adjunct al Administrației prezidențiale din Rusia, Dmitri Kozak, se rezolvă problema furnizării vaccinului rus Sputnik V către Transnistria, ceea ce va consolida potențialul Transnistriei în lupta împotriva pandemiei”, a conchis Krasnoselskii.

1 / Sursa:Vadim Krasnoselskii/Telegram

Amintim că ieri, 4 martie, liderul separatist de la Tiraspol, Vadim Krasnoselskii, a evitat să spună că cele peste 1800 de doze de vaccin AstraZeneca care urmează să ajungă la Tiraspol sunt oferite prin intermediul donației făcute de România.

Ambasada României în Republica Moldova a venit cu precizări, precizând că „Din donațiile de echipamente medicale și vaccinuri făcute de România Republicii Moldova la 19 și, respectiv, 27 februarie 2021, conform datelor publice furnizate de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale al Republicii Moldova, regiunii Transnistrene i-au fost repartizate următoarele: - 1810 doze de vaccin AstraZeneca; - 100000 buc. măști chirurgicale; - 10000 buc. măști de protecție de tip FFP3; - 9000 buc. complete combinezon inclusiv cu glugă; - 500 perechi încălțăminte de protecție; - 10000 buc. mănuși de unică folosință cu manșetă medie. Până la această oră, echipamentele de mai sus nu au fost ridicate din depozitele specializate din Chișinău.”


Pub