15 startup-uri din Europa au obținut suportul Grupului OTP

Programul OTP Startup și-a dovedit succesul în anii precedenți prin implicarea în parteneriate și susținerea startup-urilor care elaborează soluții inovative pentru sectorul bancar. OTP a continuat acest program în 2020-2021, cu participarea generală a subsidiarelor grupului din cele 11 țări, fiind identificate peste 100 de nevoi de inovare.

Foto: Mobiasbanca

Programul Start-up al OTP Group, aflat la a 4-a ediție, a obținut un număr record de aplicări - 469 de candidați, din 51 de țări. Din luna martie, Grupul OTP lansează colaborarea cu 15 startup-uri selectate, aflate în faza lor finală de dezvoltare sau la etapa de scalare, cărora le va oferi suportul și expertiza profesioniștilor din Ungaria și filialele internaționale pentru dezvoltarea soluțiilor propuse.

În următoarele 3 luni, aceștia își vor testa produsele și serviciile cu sprijinul unor mentori dedicați din nucleul creativ al programului - OTP LAB, în cadrul căruia experții profesioniști cu calificare internațională vor ghida startup-urile selectate în șansa lor de a stabili o colaborare pe termen lung cu Grupul bancar. Startup-urile care vor finaliza proiectul pilot cu succes, vor trece în faza de lansare de 6 luni.

Companiile interesate au putut să aplice pentru acest program propuneri de soluții pe următoarele subiecte: analize avansate de date, deservirea și îmbunătățirea experienței clienților, eficiență internă, inovații de produse pentru retail și corporate banking, precum și soluții complet inovatoare în afara categoriilor enumerate.

„Pentru al patrulea an consecutiv, programul permite accesarea celor mai bune soluții la nivel global, iar dezvoltarea și validarea produselor sunt acum susținute de experții bancari din 11 țări. Scopul nostru este să menținem standardele profesionale ridicate ale programului, iar interesul crescând al startup-urilor este o mărturie a succesului inițiativei noastre.” a declarat András Fischer, șef Departament de Inovare Retail, OTP Bank.

Cele 15 startup-uri care s-au alăturat programului vin din 10 țări: Marea Britanie, Bulgaria, Ungaria, Franța, SUA, Republica Cehă, Germania, Irlanda, Elveția și Spania. În faza pilot, timp de câteva săptămâni, fiecare start-up va beneficia de webinare online gestionate de mentorii din diviziile de business relevante domeniilor.

Perioada pilot se va încheia cu evenimentul Demo Day, în care startup-urile vor prezenta lecțiile învățate și realizările proiectelor, atât în fața mentorilor, cât și a reprezentanților din cele mai importante corporații internaționale care susțin acest program.

Pentru mai multe informații sau pentru a aplica la sesiunile viitoare ale Programului OTP Start-up: www.otpstartup.com.


// console.log('no ads situation')