Câte cadre medicale s-au vaccinat până acum în Moldova, de la demararea campaniei de imunizare împotriva Covid-19

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale anunță că alți 1.217 de lucrători medicali au fost vaccinați împotriva Covid-19, în ultimele 24 de ore. Astfel, numărul total de cadre medicale vaccinate a ajuns la 5.066.

Foto: UNIMEDIA

Pe 2 martie a început procesul de imunizare în Republica Moldova cu vaccinul AstraZeneca. Primul care s-a vaccinat a fost șeful Departamentului Anestezie și Terapie Intensivă II din cadrul Spitalului Clinic Republican, Alexandru Botezatu. Acesta a spus că senzația este una ușoară.

În prima zi de imunizare s-au vaccinat 751 de persoane în total și nu au fost înregistrate cazuri cu reacții adverse.

În doua zi 1.853 de lucrători au fost imunizați, iar în a treia zi încă 1.245 de angajați medicali au primit vaccinul AstraZeneca.

Cele 21.600 de doze de vaccin AstraZeneca, oferite cu titlu gratuit de către România, au fost livrate sâmbătă, 27 februarie 2021, Republicii Moldova și distribuite Agenției Naționale pentru Sănătate Publică.

Vaccinul AstraZeneca este precalificat de Organizația Mondială a Sănătății și înregistrat în Republica Moldova, de către Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale, la data de 26 februarie curent. Acesta are o eficacitate de 63-90%, intervalul de administrare fiind de la 4-12 săptămâni. Vaccinul AstraZeneca a fost aprobat până în prezent în peste 50 de țări, prima țară fiind Marea Britanie, urmată de UE și India.

MSMPS / Sursa:MSMPS


Pub