Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Președinția anunță că Agenția pentru…

Președinția anunță că Agenția pentru Cooperare Internațională a Germaniei va continua să susțină proiectele de dezvoltare rurală în R. Moldova

Foto: Presedinte.md

Președinția a anunțat vineri, 5 martie, că Agenția pentru Cooperare Internațională a Germaniei va continua să susțină proiectele de dezvoltare rurală în R. Moldova.

Potrivit instituției, dezvoltarea regională și proiectele implementate la nivel local a constituit subiectul discuției dintre președinta Maia Sandu, ambasadoarea Germaniei în țara noastră, Angela Ganninger și directorul de țară în cadrul Oficiului GIZ Moldova, Siegmun Mueller.

„Mi-am dorit să aflu mai multe despre programele desfășurate de Agenția pentru Cooperare Internațională a Germaniei în regiuni, pentru municipalități și comunitățile rurale. În special, am discutat despre proiectele de infrastructură și de creare a serviciilor publice, care îmbunătățesc viața oamenilor din satele și orașele noastre. Finanțarea directă a proiectelor va consolida independența primarilor și le va da mai multă libertate în soluționarea nevoilor concrete ale comunităților. Pentru aceasta, însă – și pentru a ne bucura de încrederea donatorilor – va trebui să construim un mecanism viabil, care să asigure gestionarea corectă a fondurilor”, a spus președinta Sandu.

Potrivit Președinției, în cadrul discuției cu partenerii germani, șefa statului și-a reiterat interesul de a mobiliza în următorii ani cât mai multe fonduri care să meargă pentru proiecte la nivel local.