10:28:20 19.04.2024
Stiri

Aducerea vaccinului rusesc „Sputnik V” în R. Moldova nu e doar o chestiune GEOPOLITICĂ. La mijloc sunt MILIOANE de dolari, care ar urma să ajungă la persoane din anturajul lui Igor Dodon

Actualitate 05.03.2021 08:30 Vizualizări3935 Autor: Ziarul National
Aducerea vaccinului rusesc „Sputnik V” în R. Moldova nu e doar o chestiune GEOPOLITICĂ. La mijloc sunt MILIOANE de dolari, care ar urma să ajungă la persoane din anturajul lui Igor Dodon


Insistența cu care este promovat vaccinul „Sputnik-V” în R. Moldova este o demonstrație crasă că liderul PSRM Igor Dodon ar fi antrenat într-un joc geopolitic în interesele Moscovei, cu posibile avantaje financiare, scrie Disinfo.md.

În schema de promovare şi creare a unor condiţii favorabile pentru achiziţionarea vaccinul rusesc au fost antrenate personaje-cheie, care au implicate anterior în scandaluri mari de corupţie, precizează sursa citată. Disinfo a făcut o analiză pentru a urmări firul evenimentelor și a demonstra mișcările controlate ale PSRM pentru a aduce „Sputink-V” la Chișinău.

Citește și: Vaccinul rusesc, „armă politică”: Bașcanul Irina Vlah le ia apărarea medicilor găgăuzi care REFUZĂ să se vaccineze cu AstraZeneca. „Nimeni nu poate ataca părerea și alegerea medicilor găgăuzi. În toată lumea sunt oameni care refuză vaccinarea”

De menţionat că ambii directori au fost implicaţi în trecut, în scandaluri mari de corupţie. Silvia Cebotari, în calitate de vicedirector la Agenţia Medicamentului, a fost implicată în dosarul medicilor, din 2015, când au fost reţinuţi de CNA mai mulţi directori de spitale, învinuiţi de implicarea în achiziţii trucate.

Citește și: Socialiştii NU au făcut nimic pentru ca moldovenii să primească GRATIS vaccinul anti-COVID, dar s-au preocupat ca în R. Moldova să ajungă câteva sute de mii de doze „Sputnik V”, pentru a fi VÂNDUTE: „Doriți să supraviețuiți? Fiți buni și plătiți"

Cu toate că era un personaj-cheie, nu i-a fost înaintată nicio învinuire. Ivan Antoci a fost reţinut de CNA în anul 2019, în dosarul insulinei şi eliberat din funcţie de fostul ministru al Sănătății, Ala Nemerenco, pentru acte de corupţie în achiziţii de medicamente. Acesta a fost eliberat din arest şi ulterior restabilit în funcţie de ministrul PSRM Viorica Dumbraveanu. Din informaţiile sursei, pentru a nu fi traşi la răspundere, Silvia Cebotari şi Ivan Antoci colaborează cu CNA şi execută toate indicaţiile venite din partea lui Serghei Cebotari, în interesul socialiştilor.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md