03:22:56 19.04.2024
Stiri

DOC // Întreprinderea „Calea Ferată a Moldovei”, condusă de cumătrul lui Dodon, a pierdut 30 de MILIOANE de lei în 2020 doar din FURTUL de motorină

Actualitate 05.03.2021 10:58 Vizualizări3658 Autor: Ziarul National
DOC // Întreprinderea „Calea Ferată a Moldovei”, condusă de cumătrul lui Dodon, a pierdut 30 de MILIOANE de lei în 2020 doar din FURTUL de motorină
Directorul interimar al CFM, Adrian Onceanu, colegul de facultate al Galinei Dodon și cumătrul familiei Dodon


Întreprinderea de Stat „Calea Ferată a Moldovei” (CFM), condusă de Adrian Onceanu, colegul de facultate al Galinei Dodon și cumătrul familiei Dodon, a pierdut, pe parcursul anului trecut, 30 de milioane de lei numai din furtul de motorină, acuză deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Radu Marian.

Legislatorul a publicat un document în sprijinul acuzației sale, afirmând că bani pentru salariile celor 6 500 de angajați, care nu și-au primit retribuțiile pentru ultimele patru luni, nu sunt pentru că în ultimii 10 ani CFM „a fost furată în ultimul hal”, iar sub conducerea actuală „lucrurile au degradat în continuare”.

Radu Marian mai afirmă că Adrian Onceanu a primit toate materialele vizavi de furtul de motorină pus la cale de o rețea infracțională, dar nu a întreprins absolut nimic pentru a-l stopa.

Asta pentru că în schemă ar fi implicați oameni apropiați familiei Dodon.



CITIȚI și VIDEO // Angajații CFM, protest în fața Parlamentului: „Nu avem bani să ne cumpărăm cele necesare pe timp de pandemie”. Lipskii și Slusari: „Trebuie guvern”

„La indicația șefilor de la securitatea internă CFM, programul de monitorizare a consumului real de motorină a fost dezactivat, pentru că era un obstacol în realizarea schemelor. Șeful securității interne este Aurel Berdilo, soțul celebrei judecătoare care a anulat alegerile din Chișinău din 2018, iar vicedirectorul securității interne este nimeni altul decât Serghei Dodon, nepotul lui Igor Dodon. Din cauza neregulilor depistate, fraudelor și a dezactivării acestui program de monitorizare Banca Europeană a suspendat în februarie curent intenția de acordare a unui credit de câteva zeci de milioane de euro Căii Ferate. Bani care ar putea fi utilizați și pentru plata salariilor”, a scris Radu Marian pe Facebook.

Aceeași sursă precizează că CFM nu are cele peste 90 de milioane de lei necesare pentru a acoperi restanțele salariale, iar „soluția pe termen scurt este accesarea surselor externe, inclusiv de la partenerii internaționali”.

„Pentru a accesa acești bani, conducerea CFM trebuie să prezinte un mecanism clar de combatere a fraudelor și reformare a instiuției. Însă, pe termen lung, situația se va ameliora atunci când vom curăța instituția de oportuniști corupți și vom instala la conducerea Căii Ferate oameni competenți și onești”, a încheiat Radu Marian.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md