‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 19 aprilie, 2024
7.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriZdG: Creditul japonez pentru agricultori: interese și companii afiliate

ZdG: Creditul japonez pentru agricultori: interese și companii afiliate

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Potrivit unei investigații realizate de Ziarul de Gardă, creditul japonez în valoare de 18,7 milioane de dolari, care a fost semnat de autorități la mijlocul lunii februarie 2021 a produs mai multe neînțelegeri, dar și s-a transformat într-un joc de interese.

Miza discuțiilor – peste jumătate de milion de euro.

Creditul japonez care a provocat schimburile tăioase de emailuri dintre cei doi oficiali urmează să fie gestionat de către ADMA, instituție publică în care fostul ambasador al R. Moldova în Japonia a deținut, cu mici pauze, funcția de director tehnic în ultimele două decenii.

În toată această perioadă, instituția de stat s-a transformat într-o afacere privată, cu implicarea unui cerc îngust de persoane cu interese în agricultură, care au deținut și diverse funcții de conducere la stat.

În calitate de expert local a fost propus Ginerele ambasadorului Bumacov, iar MADRM semnalează un posibil conflict de interese. Cheltuielile lunare pentru contractarea acestuia ar fi de 170,5 mii de lei.

Respectiv, în total, pentru șase ani de contract (72 de luni), acesta urma să obțină 611 mii de euro. Mai multe detalii în articolul Ziarul de Gardă.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›