image
Sursa foto: jurnal.md

Zece zile de căutări: Corpul minorei de 12 ani, din Speia, care a dispărut sub gheața râului Nistru, de negăsit // VIDEO

Corpul minorei de 12 ani, din satul Speia, Anenii-Noi, care a căzut sub gheața subțire a râului Nistru în timp ce-și făcea fotografii, nu este de găsit nici după zece zile de căutări.

Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență continuă căutările terestre pentru depistarea minorei.

În căutări sunt antrenați salvatorii, pompierii voluntari, dar și oameni din localitățile raionului Anenii Noi.

Pe parcursul zilei de 3 martie căutările au fost efectuate pe malul râului din localitățile Telița, Gura Bâcului, Roșcana și Varnița.

Salvatorii au comunicat cu responsabilii stațiilor de pompare de pe râu și a Portului Fluvial Varnița, pentru ca aceștia să informeze autoritățile în cazul în care depistează corpul minorei.

Inițial, căutările au fost desfășurate subacvatic, iar la operațiune au participat echipe de scafandrieri IGSU cu scaner sonor inclusiv voluntari cu și sisteme de scufundare.

După patru zile de acțiuni intense a fost luată decizia ca căutările să fie desfășurate terestru.

Pentru eficientizarea acțiunilor în misiune au fost implicate Inspectoratele teritoriale de poliție din raioanele Anenii Noi, Căușeni și Ștefan Vodă, dar și polițiștii de frontieră.

Amintim că minora în vârstă de 12 ani s-ar fi înecat în Nistru pe data de 23 februarie în timp ce se afla pe gheața subțirea a râului.

Fata plecase de acasă cu permisiunea mamei pentru a-și face câteva fotografii. La un moment dat ea a înaintat pe gheață și a căzut în apă sub privirile neputinciose ale prietenilor săi. Aceștia au încercat să o salveze, dar fără rezultat. Tot ei au fost cei care au alertat Serviciul 112 despre acest caz.

Noutăţile partenerilor

comentarii: