image
Sursa foto: jurnal.md

VIDEO: Un tânăr, reținut de poliție după ce a sustras un automobil și îl ducea la dezasamblare; Riscă patru ani de detenție

Un tânăr de 18 ani din raionul Hâncești a fost reținut de poliție, după ce a înercat să transporte un automobil sustras cu ajutorul unui evacuator la o bază de dezasamblare. Tânătul a fost reținut pentru 72 de ore.

Potrivit poliției, la 2 martie, la Inspectoratul sectorului Botanica, s-a adresat un tânăr în vârstă de 28 de ani, cu o plângere, pe faptul că i-a fost sustras automobilul  ,,Nissan Almera Tino”, ce era parcat pe bulevardul Dacia. Tânărul a declarat că automobilul stătea parcat din motiv că avea defecțiuni la o roată. Pe 2 martie a descoperit că acesta lipsește.

Polițiștii Inspectoratului Botanica de comun cu ofițerii de investigație din cadrul Direcției de Poliție a municipiului Chișinău, au efectuat mai multe acțiuni de investigație și urmărire penală pentru stabilirea circumstanțelor și depistarea automobilului sustras. Astfel în urma măsurilor întreprinse, polițiștii au reținut individul care a sustras mașina. Suspectul, cu ajutorul unui evacuator, transporta automobilul la o bază de dezasamblare.

Acțiunile tânărului au fost surprinse de camerele de supraveghere. Prejudiciul cauzat proprietarului a fost estimat la 66 000 de lei.

În cadrul acțiunilor procesual penale tânărul și-a recunoscut vina. 

Pe cazul dat a fost inițiată o cauză penală pentru furt, iar conform legislației în vigoare tânărul riscă o amendă până la 67 500 de lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau închisoare de până la 4 ani.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: