Reprezentanții Parlamentului au discutat cu angajații CFM: Achitarea salariilor pentru ultimele 4 luni, revendicarea principală a protestatarilor

La Parlament a fost discutată situația financiară și restanțele salariale ale Î.S. „Calea Ferată a Moldovei”, cu participarea angajaților de la întreprindere, după ce angajații CFM au protestat în această dimineață în fața intituțiilor statului și au cerut să li se plătească salariile.

Foto: captură video/privesc.eu

Pe marginea subiectului s-au expus și membrii Comisiei, vicepreședintele Parlamentului, Alexandr Slusari și deputatul Radu Marian ședința fiind prezidată de Oleg Lipskii.

În cadrul discuțiilor, angajații de la Î.S. „Calea Ferată a Moldovei” au solicitat statului să întreprindă măsurile necesare pentru depășirea crizei financiare cu care instituția se confruntă de mai multe luni.

O prioritate a fost vociferată ca fiind achitarea în cel mai scurt timp a restanțelor salariale de patru luni. Totodată, reprezentanții Căii Ferate au cerut compensarea pierderilor cauzate de neachitarea la timp a salariului pentru anii 2015-2021.

În urma dezbaterilor pe marginea subiectului, s-a decis ca săptămâna viitoare, în cadrul Comisiei de resort, să fie audiat directorul Î.S. „Calea Ferată a Moldovei”, care să prezinte informația actuală despre situația financiară. Ulterior vor fi stabiliți pașii necesari în soluționarea problemei.

Pe 4 februarie, plenul Parlamentului a aprobat crearea Comisiei speciale privind analiza situației economico-financiare de la Î.S. „Calea Ferată a Moldovei” și rezultatul activității ramurii de transport feroviar pentru perioada 2010-2020.

Amintim că Federația Sindicală a Feroviarilor din Republica Moldova (FSFRM) au organizat astăzi un protest, 4 martie, în legătură cu situația inadmisibilă creată la Î.S. „Calea Ferată din Moldova”. Protestatarii au mers la Guvern, Parlament, dar și Președinție, unde i-au cerut șefei statului Maia Sandu, să-i ajute să-și primească salariile la timp.


Pub