Ambasada României la Chișinău vine cu precizări referitoare la echipamentele medicale şi vaccinurile din donaţia României destinate regiunii transnistrene

Ambasada României în Republica Moldova vine cu precizări, ca urmare a unor informaţii controversate vehiculate în data de 4 martie 2021, în spaţiul public din Republica Moldova.

Foto: noi.md

Din donațiile de echipamente medicale și vaccinuri făcute de România Republicii Moldova la 19 și, respectiv, 27 februarie 2021, conform datelor publice furnizate de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale al Republicii Moldova, regiunii Transnistrene i-au fost repartizate următoarele: - 1810 doze de vaccin AstraZeneca; - 100000 buc. măști chirurgicale; - 10000 buc. măști de protecție de tip FFP3; - 9000 buc. complete combinezon inclusiv cu glugă; - 500 perechi încălțăminte de protecție; - 10000 buc. mănuși de unică folosință cu manșetă medie. Până la această oră, echipamentele de mai sus nu au fost ridicate din depozitele specializate din Chișinău.

Amintim că liderul separatist de la Tiraspol, Vadim Krasnoselskii, evită să spună că cele peste 1800 de doze de vaccin AstraZeneca care urmează să ajungă la Tiraspol sunt oferite prin intermediul donației făcute de România.


Pub