(video) Primul lot de vaccin achiziționat prin intermediul platformei COVAX a ajuns în țară

A ajuns în țară primul lot de vaccin împotriva Covid-19 în cadrul mecanismului COVAX. Este vorba despre 14.400 de doze de vaccin AstraZeneca. Republica Moldova este printre primele țări care primește vaccinuri împotriva Covid-19, în prima tranșă de livrări COVAX.

Foto: Captură de ecran

La eveniment participă președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, membrii corpului diplomatic, reprezentanții de țară ai OMS, UNICEF, ONU și conducerea Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Președinta Maia Sandu a declarat că alte loturi de vaccinuri ar urmă să ajungă în țara noastră în săptămânile următoare.

„Moldova este prima țară din Europa în care platforma COVAX aduce vaccinul. Aceste doze de vaccin vor merge pentru imunizarea personalului medial. Vom depune eforturi să aducem cât mai multe vaccinuri pentru ca fiecare să se poată vaccina.

Urmează să primim și alte loturi în săptămânile ce urmează. Vreau să vă rog să fim vigilenți, să repsectăm toate regulile, să ne protejăm viața noastra și a celtor din jur. Salvarea este apoate, vaccinul vine, însă până ajunge vaccinul trebuie să ne protejăm”, a declarat președinta statului.

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale susține că Republica Moldova este printre primele țări care primește vaccinuri împotriva Covid-19, în prima tranșă de livrări COVAX.

„Contribuția SUA este de peste 2 miliarde de dolari pentru mecanismul COVAX și asigură și în Republica Moldova vaccinuri sigure și eficiente.

Vaccinul este aici, acum începe o muncă dificilă pentru a începe procesul de vaccinare. Acum trebuie să vaccinăm câți mai mulți oameni, o campanie de vaccinare eficientă și rapidă este necesară acum”, a declarat ambasadorul SUA în Republica Moldova, Dereck J. Hogan.

Secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Tatiana Zatîc a susținut că Republica Moldova va atinge nivelul de vaccinare propus de 70%.

Iar, cele 14. 400 de doze de vaccin vor fi distribuite în centrele de vaccinare din țară pentru imunizarea persoanelor din prima etapă de vaccinare.


Pub