Principală  —  IMPORTANTE   —   Un medic chirurg a decedat…

Un medic chirurg a decedat în urma complicațiilor provocate de COVID-19. Bilanțul total al deceselor a ajuns la 4049 de cazuri

Sistemul medical din R. Moldova a mai pierdut un lucrător medical din cauza complicațiilor provocate de COVID-19. Este vorba de Valerii Pașcan, care a activat în calitate de medic chirurg la Institutul Mamei și Copilului.

„Cu profund regret, MSMPS informează despre decesul dlui Valerii Pașcan, în vârstă de 68 ani, care activa în calitate de medic chirurg la Institutul Mamei și Copilului. Dl Pașcan a activat cu profesionalism și devotament, peste 28 ani, în sistemul medical. Acesta a fost internat la data de 25 ianuarie, la Institutul de Medicină Urgentă. Exprimăm sincere condoleanțe familiei îndoliate și colegilor. Dumnezeu să-l odihnească în pace”, potrivit Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS).

Un mesaj de condoleanțe a fost publicat pe Facebook și de reprezentanții Institutului Mamei și Copilului.

„Administrația și colectivul IMSP Institutul Mamei și Copilului, Catedra de chirurgie, ortopedie și anesteziologie pediatrică „Natalia Gheorghiu”, își exprimă cu proundă tristețe și durere, regretul față de trecerea în neființă a colegului nostru Valerii Pașcan, medic chirurg pentru acordarea ajutorului urgent. Va rămâne în amintirea colegilor ca un specialist desăvârșit, un exemplu de profesionalism și onestitate în cei peste 28 de ani de activitate în cadrul instituției.În aceste momente de grea încercare, pentru familie, rude și toți cei care l-au cunoscut le transmitem sincerele noastre condoleanțe.Dumnezeu să îl odihnească în pace!”, este mesajului Institutului Mamei și Copilului.

Potrivit MSMPS, până la ziua de azi, 92 lucrători medicali au decedat din cauzat infecției COVID-19.

Alte 1800 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi, 4 martie, în R. Moldova. Bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 191 197. În total, 4049 de persoane au decedat în urma complicațiilor provocate de COVID-19.