09:50:44 19.04.2024
Stiri

Istoria temutului AL CAPONE este rescrisă după o descoperire INCREDIBILĂ făcută într-o pădure

Actualitate 04.03.2021 07:28 Vizualizări1504 Autor: Ziarul National
Istoria temutului AL CAPONE este rescrisă după o descoperire INCREDIBILĂ făcută într-o pădure


Arheologii din Carolina de Sud au descoperit rămășițele unei distilerii de moonshine (alcool de contrabandă american) din anii 1920, care ar fi putut fi deținută de unul dintre asociații celebrului Al Capone.

În timp ce săpau într-o regiune împădurită din Carolina de Sud, în apropiere de Charlottesville, cercetătorii au descoperit un butoi metalic, un furtun verde de grădină, cărămizi și diverse bucăți de fier vechi, scrie Descopera.ro.

În ciuda aspectului lor variat, aceste artefacte sunt probabil rămășițe ale unei operațiuni ilegale de distilare a băuturilor alcoolice, condusă de un contrabandist local și asociat al lui Capone, pe nume Benjamin Villeponteaux, a declarat Katherine Parker, de la Universitatea din Tennessee Knoxville, care a condus expediția în zonă.

„Distileriile defecte sau distruse sunt adesea confundate cu gropile moderne de gunoi. Cu toate acestea, există mai multe semnături cheie prin care pot fi distinse”, a afirmat Parker, potrivit Live Science.

Cărămizile reprezintă una dintre aceste semnături. Parker a chemat un specialist pentru a analiza dimensiunea și materialele blocurilor și a constatat că datează din anii 1920.

Potrivit lui Parker, aceste cărămizi susțineau probabil o băutură „în stil submarin”, în care sute de kilograme de secară, orz, zahăr și apă erau puse deasupra focului și aduse la fierbere într-un recipient metalic. Un aparat separat, conectat printr-un furtun, ar fi extras vaporii de alcool și i-ar fi condensat din nou într-un lichid.

Noua descoperire este una dintre mai multe făcute în zonă pe care arheologii le-au legat de Villeponteaux. Potrivit lui Parker, contrabandistul local deținea proprietăți în apropierea pădurii și se crede că a lucrat cu Capone pentru a-l ajuta pe infamul gangster să scoată băuturi ilegale din Carolina de Sud, în timpul Prohibiției.

Un articol dintr-un ziar din 1926 a raportat că Villeponteaux a fost unul dintre cei trei bărbați uciși în timpul unei dispute armate cu o bandă rivală, clanul McKnight. Cu toate acestea, distileria din pădure ar fi continuat mulți ani după moartea lui Villeponteaux și poate chiar și după abrogarea Prohibiției, în 1933.

Carolina de Sud a impozitat alcoolul legal cu 4 dolari pe galon (3,7 litri), fiind una dintre cele mai mari taxe din țară. Din această cauză, contrabanda cu alcool a continuat să prospere, iar statul a devenit un tărâm al producției ilegale de băuturi.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md