Un grup de prieteni s-a mobilizat creativ pentru a ajuta o femeie diagnosticată cu cancer

151662860_10225225790213437_2350908618769106869_o

Prietenii tânărului Eugeniu Pascal, mama căruia luptă împotriva cancerului deja de mai mult de patru ani, organizează o campanie de ajutorare pentru aceasta. Pe lângă strângerea de fonduri, aceștia au lansat o ramă specială pentru fotografia de profil de Faceobok, dar și au reușit să convingă mai multe persoane publice să li se alăture misiunii nobile. 

Tinerii înțeleg că trăind într-o lume în care cel mai important lucru este menținerea distanței fizice, această distanță de câțiva metri s-a transformat într-un alt fel de distanță, distanță între cei care au nevoie de ajutor și alții. Participarea în actele de caritate chiar și până la pandemie era o decizie dificilă pentru mulți oameni care necesitau depășirea anumitor obstacole interne. Mai mult decât atât, în realitatea nou creată după începutul pandemiei, mult mai multă lume are nevoie de ajutor. „Și noi, cei care o ajutăm pe Ana în lupta împotriva cancerului, înțelegem foarte bine acest lucru. Campania noastră pe Facebook este un apel către toată lumea spre a ajuta pe alții și a trăi pentru alții, lucru care este fără îndoială esența omenirii”, spune inițiatorii campaniei.

Unii dintre prieteni au lansat chiar și servicii speciale în cadrul campaniei.

Spre exemplu, Vadim Dodon face trei ședințe foto în scop caritabil. Prețul pentru o ședință este de 100 de euro. În final banii vor fi donați strângerii de fonduri de pe Facebook.

Ana Pascal, mama lui Eugeniu Pascal, luptă împotriva cancerului deja de mai mult de patru ani. Totul a început în septembrie 2016, când Ana a fost diagnosticată cu cancer la sân, în stadiul 2A, fără metastaze. Până în prezent, după două operații, 31 de proceduri de chimioterapie și terapii hormonale, 25 de radioterapii și COVID-19, ea are cancer la sâni cu metastaze la plămâni, pleură, ficat și oase. Metodele tradiționale de tratament disponibile în Republica Moldova nu au ajutat. Din data de 16 februarie, Ana a început tratamentul în Nisa, Franța, la Centrul de Energie Înaltă, specializat în radioterapie oncologică. Tratamentul este foarte costisitor. Pentru a ajuta familia Pascal ca să achite tratamentul, prietenii familiei au dat start campaniei de strângere de fonduri pe Facebook și au creat grupul public pe Facebook SAVE ANA PASCAL, pentru ca toți oamenii care o susțin pe Ana în lupta împotriva cancerului să poată urmări progresul tratamentului ei.

În acest video, Ana își povestește istoria.

Aceasta este a doua campanie de strângere de fonduri organizată pentru ajutorarea Anei, în prima campanie au participat peste 1 000 de oameni și au colectat în jur de 40 000 de dolari, bani care sunt folosiți actualmente pentru tratament.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente