Cifre record de infectați la domiciliu și spitale suprasolicitate. Autoritățile fac apel către cetățeni să respecte cu strictețe normele sanitar-epidemiologice

Ilie Gulca
04/03/2021

Spitalele sunt suprasolicitate și se atestă o cifră record de infectați, de peste 11.000 de oameni, care se tratează la domiciliu. Indicatorii de contaminare cu COVID-19 au crescut cu 30% în ultima săptămână. Aceste date au fost raportate, miercuri, în cadrul ședinței Guvernului de către secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Tatiana Zatîc.

„De ieri a început vaccinarea medicilor din prima linie. Peste 700 de doctori au fost imunizați deja în prima zi a campaniei de vaccinare. Totodată, mâine [joi] urmează să ajungă la Chișinău un nou lot de vaccin, primit pe platforma Covax”, a adăugat Tatiana Zatîc.

Prim-ministrul interimar Aureliu Ciocoi (foto) a declarat că se discută posibilitatea alocării banilor din bugetul de stat și achiziționarea vaccinurilor direct de la producătorii farmaceutici internaționali.

De asemenea, premierul interimar a făcut un apel către cetățeni să respecte cu strictețe normele sanitar-epidemiologice, să poarte masca și să evite aglomerările, astfel încât să se reducă numărul de infectări cu SARS-COV-2.

Până în prezent, 189.397 de persoane au contractat virusul COVID-19. În cazul a 4.024 de persoane contaminarea a fost fatală.

Ilie Gulca
04/03/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii