/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Krasnoselski minte? Spune că vaccinurile AstraZeneca donate de România regiunii transnistrene au fost oferite de OMS

missing
04 martie 2021, ora 18:13

Liderul regiunii transnistrene Vadim Krasnoselski spune că cele 1 810 doze de vaccinuri AstraZeneca care au fost donate de România Republicii Moldova și urmează a fi distribuite în stânga Nistrului săptămâna viitoare au fost oferite de către Organizația Mondială a Sănătății (OMS). 

Liderul de la Tiraspol a scris pe 4 martie, pe pagina sa de Telegram că: „acesta este ajutorul umanitar de la OMS – 1810 doze. Vom vaccina în primul rând medicii, profesorii, personalul militar și pensionarii”.

Solicitată de tv8.md, șefa departamentului epidemiologie a Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemiţeanu” Angela Paraschiv a declarat că: „cele 1 810 doze nu sunt altele decât cele donate de România”.

Pe 4 martie Ambasada României a reiterat că din donațiile de echipamente medicale și vaccinuri făcute de România Republicii Moldova, regiunii Transnistrene i-au fost repartizate următoarele:

– 1 810 doze de vaccin AstraZeneca;
– 100 000 buc. măști chirurgicale;
– 10 000 buc. măști de protecție de tip FFP3;
– 9 000 buc. complete combinezon inclusiv cu glugă;
– 500 perechi încălțăminte de protecție;
– 10 000 buc. mănuși de unică folosință cu manșetă medie.

Deocamdată echipamentele de mai sus nu au fost ridicate din depozitele specializate din Chișinău.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram