Breaking News

image
Sursa foto: Profimedia Images

Ministrul australian al Justiției a recunoscut că a fost acuzat de viol; Presupusa victimă s-a sinucis anul trecut

Ministrul australian al justiţiei, Christian Porter, a anunţat, miercuri, că el este membrul guvernului de la Canberra care a fost acuzat de viol într-un caz clasat. El şi-a susţinut ferm nevinovăţia, transmit Reuters şi AFP, citate de Digi24.

Mai mulţi parlamentari australieni din opoziţie au declarat săptămâna trecută că primiseră o scrisoare care conţinea o acuzaţie de viol formulată pe numele unui ministru de sex masculin.

În încercarea de a pune capăt speculaţiilor privind identitatea respectivului membru al guvernului, ministrul justiţiei Christian Porter a recunoscut că el este persoana care face obiectul acuzaţiilor, însă a precizat că incidentul în cauză nu s-a întâmplat niciodată şi că nu a avut o relaţie sexuală cu femeia implicată.

''Vă pot spune doar că acel lucru nu s-a întâmplat'', a declarat Porter într-o conferinţă de presă desfăşurată la Perth (sud-vestul Australiei), adăugând că ''i se cere să combată ceva care în urmă cu 33 de ani nu s-a întâmplat''.

Christian Porter a menţionat că tot ce ştie despre acuzaţia respectivă este ce a citit în presă şi a adăugat că nu va demisiona, dar îşi va lua două săptămâni de concediu. Pe perioada acestuia, atribuţiile ministrului justiţiei vor fi asigurate de ministrul pentru relaţii industriale, Michaelia Cash, potrivit unui purtător de cuvânt al guvernului.

La începutul acestei săptămâni, premierul Scott Morrison a afirmat că acest dosar a fost înaintat poliţiei federale australiene, deşi într-o conversaţie cu el ministrul în cauză a ''respins vehement'' acuzaţia. Porter a spus că are sprijinul lui Morrison.

Poliţia australiană a afirmat marţi că a clasat cazul privind acuzaţia de viol împotriva unui membru al cabinetului, al cărui nume nu a fost făcut public, după ce autorităţile au ajuns la concluzia că nu există dovezi suficiente. Înainte de a se sinucide anul trecut, presupusa victimă nu a făcut la poliţie o declaraţie oficială în care să detalieze acuzaţia.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: