image
Sursa foto: Jurnal.md

800 de euro pentru un permis de conducere; Un bărbat, reținut de CNA pentru trafic de influență

Un șomer din Zumbrești, raionul Strășeni a fost reținut de ofițerii Direcției generale teritoriale Nord a CNA și procurorii anticorupție, într-un dosar de trafic de influență. Acesta ar fi pretins de la un bărbat 800 de euro pentru a-l ajuta să-și perfecteze permisul de conducere, la categoria B.

Potrivit CNA, bănuitul, acționând de comun acord cu alte persoane, ar fi susținut că are influență asupra angajaților  Secției Înmatricularea Transportului și Calificarea Conducătorilor Auto Edineț și ar fi pretins și primit 800 de euro pentru a-i determina pe aceștia să-l ajute pe candidat să susțină cu succes examenele de calificare auto la categoria B. Bănuitul a fost reținut în după-amiază zilei de ieri în parcarea unei cafenele „Star Kebab” din Chișinău.

Bărbatul a fost reținut pentru 72 de ore şi a fost plasat în izolatorul CNA. Pe cazul dat a fost inițiată o urmărire penală pentru trafic de influență. Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul riscă o amendă în mărime de la 3000 la 4000 unități convenționale sau închisoare până la 7 ani.

Citeşte mai mult despre

CNA

Noutăţile partenerilor

comentarii: