image
Sursa foto: politiacapitalei.md

Trei minori din capitală, reținuți pe urme fierbinți, după ce au spart trei automobile: Au furat bani, dar și alte bunuri

Trei minori de 15 și 16 ani, din capitală, au fost reținuți pe urme fierbinți de polițiști, pentru deteriorarea geamurilor și sustragerea bunurilor materiale din automobile. Aceștia nu sunt la prima abatere de la lege, fiind anterior cercetați penal pentru infracțiuni analogice.

Polițiștii au fost sesizați în dimineața zilei de astăzi, în jurul orei 09:05, de către proprietarii a trei unități de transport, precum că au depistat geamurile de la automobile deteriorate. La fața locului imediat s-a deplasat echipajul BPRO și grupa operativă a inspectoratului. În cadrul cercetărilor la fața locului polițiștii au stabilit că la trei unități de transport au fost deteriorate geamurile, iar dintr-un automobil a fost sustras un telefon mobil și 900 de lei.

În urma verificării teritoriului cât și adiacentul unde a fost comisă infracțiunea, la etajul tehnic a unui bloc de locuit au fost depistați indivizii, dar și bunurile pe care le-au sustras. Aceștia au fost escortați la inspectoratul de poliție. În cadrul acțiunilor procesual penale aceștia și-au recunoscut vina.

În privința minorilor a fost pornită o cauză penală pentru furt și două procese contravenționale pentru Distrugerea sau deteriorarea intenţionată a bunurilor străine.

Minorii sunt cercetați penal în stare de libertate, conform legislației în vigoare aceștia riscă amendă în mărime de până la 67 500 de lei, muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 ore, sau cu închisoare de până la patru ani.

Noutăţile partenerilor

comentarii: