image
Sursa foto: Jurnal.md/Nadejda Roșcovanu

Încă 14 400 de doze de vaccin urmează să ajungă mâine în Republica Moldova

Încă 14 400 de doze de vaccin AstraZeneca contra COVID-19, suplimentar la donația de 21 600 de doze din România, urmează să ajungă mâine, 4 martie, în Republica Moldova. Lotul este acordat pe platforma COVAX. Despre aceasta a anunțat secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Tatiana Zatîc, în debutul ședinței Guvernului.

Potrivit responsabilei, campania de vaccinare în Republica Moldova a început acum o zi, la 2 martie, și deja mai multe instituții medicale au finalizat imunizarea din lotul disponibil, transmite IPN

Cele 14 400 de doze așteptate mâine, de asemenea vor fi repartizate pentru imunizarea lucrătorilor medicali din prima linie.

Premierul interimar, Aureliu Ciocoi, a comunicat că astăzi la Guvern a avut loc o ședință la care s-a examinat posibilitatea alocării resurselor financiare adiționale pentru achiziționarea vaccinurilor de pe piața internațională. Odată cu înregistrarea de către Agenția Medicamentului a vaccinurilor omologate pentru Republica Moldova, poate fi lansată și procedura de achiziții, care însă este destul de anevoioasă.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: