Spărgeau geamurile mașinilor și furau bunuri: Trei minori, reținuți de către un echipaj BPRO

Trei minori au fost reținuți pe urme fierbinți de polițiștii Batalionului de oamenii legii, pentru deteriorarea geamurilor și sustragerea bunurilor materiale. Aceștia s-au dovedit a fi cu vârstele de 15 și 16 ani, locuitori ai capitalei și nu sunt la prima abatere fiind cercetați penal pentru infracțiuni analogice .

Foto: politiacapitalei.md

Polițiștii au fost sesizați în dimineața zilei de azi, 03 martie, în jurul orei 09:05, de către proprietarii a trei unități de transport, precum că au depistat geamurile de la automobile deteriorate.

La fața locului imediat s-a deplasat echipajul BPRO și grupa operativă a inspectoratului.

În cadrul cercetărilor la fața locului polițiștii au stabilit că la trei unități de transport au fost deteriorate geamurile iar dintr-un automobil a fost sustras un telefon mobil și 900 lei.

În urma verificării teritoriului cât și adiacentul unde a fost comisă infracțiunea, la etajul tehnic a unui bloc de locuit au fost depistați indivizii cât și bunurile pe care le-au sustras.

Aceștia au fost escortați la inspectoratul de poliție.

În cadrul acțiunilor procesual penale aceștia și-au recunoscut vina.

În privința minorilor a fost pornită o cauză penală pentru furt și 2 procese contravenționale pentru Distrugerea sau deteriorarea intenţionată a bunurilor străine.

Minorii sunt cercetați penal în stare de libertate, conform legislației în vigoare aceștia riscă amendă în mărime de până la 67 500 lei, muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 ore, sau cu închisoare de până la 4 ani.


Pub