R. Moldova va recepționa mâine lotul de vaccin AstraZeneca, achiziționat prin intermediul platformei COVAX

Alte 14 400 de doze de vaccin AstraZeneca împotriva Covid-19, procurat prin intermediul platformei COVAX, urmează să ajungă mâine, 4 martie, în Republica Moldova. Anunțul a fost făcut de către secretara de stat a Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Tatiana Zatîc, în cadrul ședinței Guvernului de astăzi, 3 martie.

Foto: reuters.com

Amintim că în R. Moldova se desfășoară a doua zi de vaccinare împotriva noului coronavirus.

În conformitate cu prevederile ordinului Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale nr 93 din 5 februarie curent cu privire la implementarea Planului national de imunizare anti-Covid, angajații structurilor de menținere şi asigurare a ordinii publice, apărării şi securităţii statului vor fi vaccinaţi în cea de-a doua etapă a campaniei de imunizare.

Peste 750 de medici au fost vaccinați în prima zi de imunizare și nu au fost înregistrate cazuri cu reacții adverse.

Cele 21.600 de doze de vaccin AstraZeneca, oferite cu titlu gratuit de către România, au fost livrate sâmbătă, 27 februarie 2021, Republicii Moldova și distribuite Agenției Naționale pentru Sănătate Publică.

Vaccinul AstraZeneca este precalificat de Organizația Mondială a Sănătății și înregistrat în Republica Moldova, de către Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale, la data de 26 februarie curent. Acesta are o eficacitate de 63-90%, intervalul de administrare fiind de la 4-12 săptămâni. Vaccinul AstraZeneca a fost aprobat până în prezent în peste 50 de țări, prima țară fiind Marea Britanie, urmată de UE și India.


Pub