Reacția Poliției de Frontieră în legătură cu protestul de la Aeroport

Poliția de frontieră a venit cu o reacție referitor la cazul de astăzi, unde o însoțitoare de bord, s-a dezbrăcat în lenjerie intimă în fața Sectorului Poliției de Frontieră Aeroportul Internațional Chișinău.

Foto: Facebook

„În cadrul instituției este înregistrată o plângere din partea unor entități juridice cu privire la acțiunile pretinse a fi ilegale ale angajaților Poliției de Frontieră din SPF Aeroportul Internațional Chișinău. Ca urmare, structurile specializate ale PF verifică informațiile expuse în plângere. Reieșind din rezultatul verificărilor și competențelor instituționale vor fi luate deciziile corespunzătoare.

Reiterăm, controlul de securitate este efectuat obligatoriu pentru orice persoană și la existența unor suspiciuni aceasta este trecută la controlul de nivelul II. Unde, în dependență de genul persoanei (bărbat/femeie), potrivit prevederilor legale va fi efectuat controlul de un angajat de același sex”, se arată într-o postare publicată de Poliția de Frontieră.

Deasemenea, despre incidentul petrecut pe teritoriul SPF Aeroportul Internațional Chișinău a fost sesizat Inspectoratul de Poliție Botanica, care cercetează cazul sub toate aspectele legale.

Angajații Poliției de Frontieră au mai susținut că dezaprobă gestul persoanei care s-a dezbrăcat în public și pe teritoriul unei instituții publice.

Tânăra, angajata a unei companii de transport, însoțitoare de bord, s-a dezbrăcat astăzi în lenjerie intimă în fața sediului Poliției de Frontieră, în acest mod aceasta a protestat împotriva intimidării și hărțuirii care ar fi săvârșite de unii angajați ai Poliției de Frontieră.


Pub