Proteste anunțate în fața Parlamentului și a Președinției: Angajații de la Calea Ferată își vor revendica drepturile în stradă

Federația Sindicală a Feroviarilor din Republica Moldova (FSFRM) organizează un protest joi, 4 martie, în legătură cu situația inadmisibilă creată la Î.S. „Calea Ferată din Moldova”. Protestul se va desfășura în fața clădirii Parlamentului și a Președinției.

Foto: CFM

Manifestația se va desfășura între orele 09:00 și 11:00. În conformitate cu restricțiile impuse din cauza pandemiei de coronavirus, la acțiune vor participa până la 50 de persoane.

Potrivit reprezentanților FSFRM, scopul acțiunii constă în apărarea drepturilor și intereselor de muncă, profesionale, economice și sociale ale 6500 salariați ai întreprinderii și anume — achitarea în cel mai scurt timp a restanțelor salariale de 4 (patru) luni (noiembrie, decembrie, ianuarie și februarie) și compensarea pierderilor cauzate de neachitarea la timp a salariului pentru anii 2015-2021.

Totodată, în aceeași zi, în același interval de timp, vor fi organizate acțiuni de protest în 7 noduri feroviare – de la Ocnița la Giurgiulești.


Pub