În Republica Moldova ar fi prezentă tulpina britanică a Covid-19. Ciocoi: „Am putea intra într-un lockdown”

Ministrul de Externe, Aureliu Ciocoi susține în Republica Moldova ar exista tulpina britanică a noului coronavirus cu care ne confruntăm de mult timp și e posibil să intrăm într-un lockdown. Despre aceasta a anunțat în cadrul emisiunii „Secretele Puterii” de la Jurnal TV,

Foto: UNIMEDIA

Aureliu Ciocoi declară că, autoritățile din Republica Moldova au transmis Germaniei mai multe probe ale unor pacienți, care preliminar au confirmat prezența tulpinii britanice de Covid-19.

„Situația se mai agravează și prin faptul că ne confruntăm cu tulpina britanică deja, și de mult timp. Reacția protocoalelor medicale pentru tratamentul covidului în cazul tulpinii britanice este un pic mai complicat și necesită mai mult efort din partea cadrelor medicale, lucru care complică și măsurile de combatere a pandemiei.

Dacă e să fiu absolut sincer, suntem în pragul solicitării declanșării unui lockdown pe scurtă perioadă de timp ca să vedem dacă nu cumva lockdown-ul va permite să minimalizăm infectările”, a precizat Ministrul de Externe.

„Din informația pe care o dețin eu au fost transmis către câteva laboratoare din Germania probele de la unii pacienți din Republica Moldova și există răspunsul preliminar care confirmă tulpina britanică și suntem în așteptarea răspunsului oficial pe hârtie. De aia mi-am permis să confirm public, că da, într-adevăr ne confruntăm cu tulpina britanică a Covid-19 și asta se vede foarte limpede prin efectele care sunt în utlima perioadă”, a declarat Aureliu Ciocoi.

Amintim că, astăzi au fost confirmate alte 1550 cazuri noi de infectare cu Covid-19 în Republica Moldova. Din numărul total de cazuri, 6 cazuri sunt de import.

Bilanțul cazurilor de Covid-19 în țara noastră a ajuns la 189 397. Iar numărul total de persoane tratate este de 168 143.


Pub