(video) Primele teste Euro NCAP din 2021 au implicat noile Polestar 2, CUPRA Formentor, Renault Arkana şi Lexus UX 300e

Astăzi, Euro NCAP, în cadrul unei prime sesiuni, publică primele calificări de siguranță din 2021. Două mașini noi – Polestar 2 și CUPRA Formentor – obțin calificativul maxim de cinci stele în baza celui mai recent regim de protocol. 

În plus, au mai fost testate noile Renault Arkana si Lexus UX 300e, însă pentru că ambele sunt nişte derivate din modelele anterior testate, rezultatele acestora au fost adăugate la lista vehiculelor evaluate în 2019.

Natura în schimbare rapidă a industriei auto globale nu este nicăieri mai evidentă decât în ​​marca chino-suedeză Polestar. Cu sediul central în Göteborg, Suedia, producătorul auto produce electromobilul Polestar 2 la fabrica din Luqiao, China. Între timp, CUPRA, un nume familiar de la modelele SEAT de câțiva ani, devine un brand în sine și reprezintă brațul sportiv al companiei cu sediul în Martorell. 

Din fericire, siguranța este în mod clar esențială pentru strategiile mărcilor și ambele mașini au performanțe bune la testele Euro NCAP. Atât în testul ​​protecției ocupantului adult, cât și testul protecţiei ocupanţilor minori, doar un punct desparte cele două mașini. 

În testul care evaluează protecția pietonilor, modelul Polestar 2, cu o capotă activă, obține un scor impresionant de 80%, în timp ce ambele mașini au performanțe bune în ceea ce privește sistemele autonome de frânare de urgenţă în cadrul testelor cu implicarea utilizatorilor vulnerabili de pe drumuri.

“Suntem acum la un an de când COVID-19 a devenit o pandemie globală, iar industria auto a avut o perioadă toridă de 12 luni. Vânzările au scăzut, iar producătorii de automobile trebuie să găsească modalități de a reduce costurile și de a-şi maximiza profiturile. Euro NCAP este aici pentru a se asigura că siguranța nu este compromisă și este satisfăcător faptul că aceste două mărci ar trebui să o plaseze pe primul loc pe agendele lor. Până acum, siguranța este esențială pentru strategiile producătorilor și știu că este un domeniu în care consumatorii nu vor accepta o scădere a standardelor”, a declarat Michiel van Ratingen, secretarul general al organizaţiei.

Pentru că modelul Renault Arkana se bazează pe Captur, împărtășește calitatea de siguranță a mașinii din 2019. Iar Lexus UX 300e este în sine o versiune electrică a modelului Lexus UX testat în 2019, nu un electromobil făcut de la zero, motiv pentru care împart aceleaşi rezultate.

Rezultatele testelor:

https://www.youtube.com/watch?v=DcERtSoWaiE
https://www.youtube.com/watch?v=NQYKo07c7IQ

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/