fbpx

Situație încordată în spitale: Restricțiile ar putea fi din nou înăsprite

Comisia Națională Extraordinară pentru Sănătate Publică admite posibilitatea înăspririi restricțiilor pandemice, chiar dacă asta presupune și eforturi suplimentare din partea statului. Anunțul a fost făcut de către premierul interimar, Aureliu Ciocoi, în cadrul ședinței Guvernului de astăzi.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Secretara de stat al Ministerului Sănătății, Tatiana Zatîc, a declarat în cadrul ședinței Executivului de astăzi că în Republica Moldova se atestă o cifră foarte mare a persoanelor internate în spitale, în urma infectării cu noul tip de coronavirus.

„Situația în Republica Moldova este una care trezește îngrijorări, sistemul de învățământ a fost transfera în regim online. Totodată suntem în proces de examinare și a altor măsuri restrictive pentru a putea limita posibilitatea de răspândire a virusului.

Nu e un lucru ușor, e un lucru complicat care presupune și anumite asumări de responsabilitate în acest context. Facem tot ce este posibil ca să diminuăm numărul infectărilor”, declară premierul interimar.

Amintim că doar ieri au fost înregistrate încă 1400 de cazuri noi de COVID-19, bilanțul ajungând la 187.847. În total, în cadrul instituțiilor medico-sanitare spitalicești, sunt internați 3926 de pacienți confirmați cu infecția COVID-19, dintre care 326 în stare extrem de gravă (57 de pacienți sunt conectați la aparate de respirație asistată).

ZUGO amintește că CNESP a înăsprit restricțiile cu scopul de a diminua riscul infectării cu coronavirus. Astfel, din 17 februarie au intrat în vigoare o serie de reguli noi. Totodată, de menționat este faptul că autoritățile au prelungit starea de urgență în sănătate publică până la 15 aprilie curent.

De asemenea, pe 26 februarie, CNESP a emis o nouă Hotărâre prin care a suspendat activitatea instituțiilor de învățământ, a teatrelor și sălilor de concert. Totodată, s-a decis că pentru intrarea pe teritoriul Republicii Moldova va fi necesară prezentarea unui test PCR negativ, efectuat cu 72 de ore înainte de călătorie.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button