fbpx

„E inimaginabil de grav, miroase a Evul Mediu și demonstrează influența politicului”. Specialist, despre refuzul vaccinului de către spitalele din Găgăuzia

Directorul Școlii de Management în Sănătate Publică, Oleg Lozan, a venit cu o reacție după ce angajații Spitalului Raional din Comrat, precum și angajații Spitalului Raional Ceadîr-Lunga, au anunțat că refuză să se vaccineze împotriva COVID-19.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Refuzul unui lucrător medical, nemaivorbind de medici, adică cei cu studii superioare in medicina, la vaccinare este caz total ieșit din comun. Refuzul unor instituții întregi medicale la vaccinare e ceva inimaginabil de grav, care miroase a Evul Mediu și este fără precedent in istoria tării și medicinii naționale”, scrie expertul în sănătate publică.

Potrivit lui Oleg Lozan, refuzul vaccinului de către medicii de la Comrat și Ceadîr-Lunga este o încălcare a tuturor normelor deontologice și morale medicale și are un impact enorm asupra încrederii populației.

„Vieți omenești, nu numai ale medicilor, dar și populației care a căpătat neîncredere, pot fi pe contul acestor „decizii”. Și e o mare întrebare – cine își asuma responsabilitatea pentru prejudicii ale sănătății si decese din momentul semnării acestor declarații?”, mai adaugă Lozan.

Totodată, acesta susține că refuzul ar putea fi influențat și de factorii politici, menționând că ar fi fost argumentat dacă refuzurile erau la nivel individual, nu și la cel instituțional.

„Toate vaccinurile, indiferent de origine, dar cu toate criteriile de calitate recunoscute internațional sunt vital de necesare pentru salvarea de vieți omenești. Să fie clar, politicienii care promovează „geopolitica” vaccinurilor, inducând război fals între vaccin rusesc și cele occidentale, sunt ucigași cu acte în regulă”, a mai adăugat Oleg Lozan.

Amintim că ieri, lucrătorii medicali din Spitalul Raional Comrat au anunțat că refuză să se vaccineze împotriva noului tip de coronavirus cu vaccinul donat de către România AstraZeneca. La scurt timp după acest anunț și medicii din Ceadîr-Lunga, UTA Găgăuzia, au refuzat vaccinarea cu AstraZeneca.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button