/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

Noua tulpină de coronavirus provenită din Marea Britanie, confirmată prealabil în R. Moldova

missing
03 martie 2021, ora 20:32

Noua tulpină de coronavirus provenită din Marea Britanie a fost confirmată prealabil în R. Moldova. Despre aceasta a anunțat premierul interimar Aureliu Ciocoi la emisiunea „Secretele Puterii” de la Jurnal TV, pe 3 martie curent.

„Din informația pe care o dețin eu au fost transmise în câteva laboratoare din Germania probele prelevate de la pacienții din Republica Moldova. Există răspunsul preliminar care confirmă tulpina britanică și suntem în așteptarea răspunsului oficial pe hârtie. Iată de ce mi-am permis să confirm public că ne confruntăm cu tulpina britanică a COVID-19 și asta se vede foarte limpede prin efectele pe care le observăm în ultima perioadă”, a spus premierul.

Secretara de stat a Ministerului Sănătății Tatiana Zatîc a spus pe 3 martie curent, în cadrul unei conferințe de presă, că până la finele lunii martie vom avea încă mai multe cazuri de COVID-19. Potrivit responsabililor de la Ministerul Sănătății aceasta este o situație foarte alarmantă, întrucât tendințele sunt permanent în creștere.

Pe 3 martie au fost înregistrate 1 550 de cazuri cu virusul COVID-19 și 24 de cazuri de deces. Bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 189 397, iar celor care au pierdut lupta cu infecția la 4 026.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram