image
Sursa foto: privesc.eu

Prima persoană vaccinată anti-Covid în RM: „Mă simt foarte bine, nu este dureros”; Ce îndemn are pentru cei reticenți

Prima persoană vaccinată anti-Covid în Republica Moldova, medicul Alexandru Botezatu, șef al departamentului de Anestezie și Terapie Intensivă de la Spitalul Clinic Republican, afirmă că se simte bine după ce i s-a administrat serul.

„Mă simt foarte bine. Nu este dureros, înțepătura nu a fost deloc dureroasă. Sunt cele mai frumoase emoții. Cu aceleași emoții, mândrie și gânduri bune am luat și diploma după absolvirea studiilor în medicină. În sfârșit este speranță în acest tunel întunecos. Mă bucură faptul că și colegii mei sunt dornici să se vaccineze”, a declarat Alexandru Botezatu după imunizare.

Medicul care a fost anterior infectat cu noul coronavirus mărturisește că a fost o perioadă dificilă pentru el.

„Toți pacienții Covid trec o perioadă destul de complicată. În ultima jumătate de an, toți care trec prin complicațiile provocate de Covid au spus că ar fi acceptat să se vaccineze și nu vor să mai treacă prin asta”, a mai spus Alexandru Botezatu.

El s-a referit și la oamenii care sunt reticenți în privința vaccinului anti-Covid.

„Reticența o să dispară începând de azi, să nu le fie frică. Vaccinul este unul din puținii colaci de salvare în această pandemie. Să fie precauți în continuare, încă nu am scăpat de pandemie”, a fost apelul lui Alexandru Botezatu.

Precizăm că medicului i s-a administrat vaccinul AstraZeneca/Oxford, din lotul oferit gratuit Republicii Moldova de Guvernul de la București. Primii suntvaccinați lucrătorii medicali din secțiile de terapie intensivă și secțiile cu profil Covid. Ulterior, va fi vaccinat și restul personalului medical.

Noutăţile partenerilor

comentarii: