image
Sursa foto: polițiacapitalei.md

Un tânăr din Telenești, cercetat de polițiști, după ce a furat mai multe instrumente electrice de pe un șantier din Durlești

Un tânăr din raionul Telenești a fost reținut pentru 72 de ore, fiind suspectat că a furat mai multe instrumente electrice, în sumă de peste 13.000 de lei de pe un șantier de construcție din orașul Durlești.

Individul de 24 de ani nu este la prima abatere de la lege, spune poliția. Anterior acesta a fost judecat pentru infracțiuni analogice.

„Polițiștii Inspectoratului de Poliție a sectorul Buiucani au fost sesizați în dimineața zilei de 1 martie, de către angajații care activează la șantierul de construcție, precum că au fost sustrase mai multe instrumentele electrice. La fața locului polițiștii au stabilit că individul a pătruns în două vagoane unde muncitorii țineau instrumentele și a furat mai multe bunurile materiale, după care a părăsit locul comiterii infracțiunii”, menționează poliția printr-un comunicat de presă.

Ofițerii de investigație și urmărire penală au dispus mai multe măsuri pentru reținerii făptașului care a comis infracțiunea.

Astfel, în urma acțiunilor întreprinse, suspectul a fost reținut pe urme fierbinți, iar asupra sa avea bunurile sustrase, care au fost ridicate de către polițiști. Suspectul a fost escortat la inspectorat, iar în cadrul acțiunilor procesual penale el și-a recunoscut vina.

Suma totală a pagubei a fost estimată la 13 300 de lei.

Conform legislației, pentru fapta comisă el riscă amendă până la 67 500 de lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau închisoare de până la 4 ani.

Noutăţile partenerilor

comentarii: