image
Sursa foto: IMU

FOTO: Campania de vaccinare anti-Covid a început și la Urgență; Medicii de la reanimare, primii care au primit vaccinul

Institutul de Medicină Urgentă a început campania de vaccinare contra Covid-19, primele persoane vaccinate fiind lucrătorii medicali din Secția reanimare Covid.

„Am făcut acest pas important pentru a avea grijă de sănătatea mea, dar și a celor din jur. Zilnic monitorizez starea de sănătate a zeci de pacienți extrem de gravi și ei au același mesaj pro-vaccinare ”, a declarat șeful Departamentului de Anestezie și Terapie Intensivă, Adrian Belâi.

Vicedirectorul medical Igor Curov, care de asemenea a fost vaccinat astăzi, a menționat că este o procedură sigură și fără durere.

„Sunt bucuros că am reușit să mă vaccinez și transmit acest mesaj de încurajare către toți colegii mei, deoarece vaccinarea, de rând cu alte metode de protecție, ne va permite să învingem pandemia”, a spus Igor Curov, după ce a primit prima doză de vaccin AstraZeneca-Oxford.

Directorul spitalului, Mihail Ciocanu. a menționat că din primul lot vor fi vaccinate 551 de persoane.

Prima etapă va dura 30 de zile, iar după opt săptămâni se va efectua cea de-a doua doză de vaccin. După cel de-al doilea rapel, fiecare persoană va primi certificatul de vaccinare, unde va fi stipulată denumirea vaccinului, seria lotului și data vaccinării.

În campania de vaccinare la IMU sunt implicate 12 persoane care dirijează și monitorizează procesul de bună organizare și desfășurare a Planului Național de Imunizare anti-COVID-19.

IMUIMU

IMUIMU
IMUIMU
IMUIMU
IMUIMU

Noutăţile partenerilor

comentarii: