(video) A fost vaccinat primul medic de la Spitalul Clinic Republican: „Senzația este plăcută, practic nu simt durere”

La Spitalului Clinic Republican a fost vaccinat primul medic. Este vorba de șeful Departamentului Anestezie și Terapie Intensivă II din cadrul Spitalului, Alexandru Botizatu. Acesta a spus că senzația este una ușoară.

Foto: Captura

Astăzi este lansată campania de vaccinare împotriva Covid-19 în Republica Moldova. Iar primii vor fi vaccinați lucrătorii medicali din secțiile reanimare, anestezie și terapie intensivă, cât și din secțiile spitalicești cu profil Covid-19.

„Vaccinul împotriva Covid-19 este colacul de salvare în această pandemie. Am emoții de mândrie și gânduri bune că în sfârșit există lumină în acest tunel întunecos. Mă bucur că și colegii mei din sistemul medical doresc să se vaccineze și vom putea să ne desfășurăm munca în continuare, cu speranța că această pandemie va avea un sfârșit”, a declarat medicul.

Guvernul României a donat sâmbătă, 27 februarie Republicii Moldova 21 600 de doze de vaccin AstraZeneca.

Dozele de vaccin sunt depozitate în cadrul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică. Ulterior acestea vor fi distribuite către Centrele de Sănătate Publică, de unde vor fi transmise către punctele de vaccinare din toată țara.

Pe 26 februarie în țară a fost înregistrat oficial vaccinul rusesc împotriva Covid-19, Sputnik-V, iar primul lot va sosi în țară curând.


Pub