(update) Apelul cu bombă de la Președinție a fost fals: A sunat un bărbat de 59 de ani, în stare de ebrietate

Un bărbat a sesizat poliția despre faptul că sediul Președinției R. Moldova ar fi minat. La fața locului s-au deplasat geniștii de la BOMBTEH, salvatorii, dar și polițiștii. Informația a fost confirmată pentru UNIMEDIA de către Diana Fetco, șefa secției comunicare și protocol din cadrul Inspectoratului General al Poliției.

Foto: UNIMEDIA

În seara de 02 martie ora 19:19 min, Poliția a fost sesizată prin intermediul serviciului 112, apelul fiind făcut de un bărbat care a comunicat că intenționează să explodeze Președenția Republicii Moldova.

La fața locului imediat au reacționat și s-au deplasat Batalionul de patrulare și reacționare operativă al DP mun. Chișinău, grupa operativă a Inspectoratului de Poliție Buiucani cât și angajații SPPS.

La moment se petrec verificări a clădirii de către serviciile specializate.

În urma măsurilor întreprinse de către forțele de ordine a fost stabilit că apelul a fost făcut din raionul Edineț, de către un bărbat în vârstă de 59 de ani. El fiind reținut de polițiștii din raionul Edineț și escortat la inspectorat, acesta fiind în stare de ebrietate avansată.

Pe caz a fost inițiat un proces penal pentru „Comunicarea mincinoasă cu bună-ştiinţă despre actul de terorism”.

Conform legislației bărbatul riscă amendă în mărime de la 27 500 la 42 500 lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de până la 2 ani.


Pub