Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Detalii despre alerta cu bombă…

Detalii despre alerta cu bombă de la Președinția R. Moldova

Un bărbat a sesizat poliția marți seara, 2 martie, că intenționează să explodeze Președenția R. Moldova. În urma măsurilor întreprinse de către forțele de ordine s-a stabilit că apelul a fost făcut din raionul Edineț, de către un bărbat în vârstă de 59 de ani, fiind în stare de ebrietate avansată.

Potrivit Poliției R. Moldova, apelul a fost efectuat la ora 19:19 minute și, la moment, se întreprind verificări ale clădirii de către serviciile specializate.

„La fața locului imediat au reacționat și s-au deplasat Batalionul de patrulare și reacționare operativă al DP mun. Chișinău, grupa operativă a Inspectoratului de Poliție Buiucani cât și angajații SPPS. În urma măsurilor întreprinse de către forțele de ordine a fost stabilit că apelul a fost făcut din r. Edineț, de către un bărbat în vârstă de 59 de ani. El fiind reținut de polițiștii din r. Edineț și escortat la inspectorat, acesta fiind în stare de ebrietate avansată”, se arată într-o notă informativă a instituției.

Pe acest caz a fost inițiat un proces penal pentru „Comunicarea mincinoasă cu bună-ştiinţă despre actul de terorism”.

Conform legislației, bărbatul riscă amendă în mărime de la 27 500 la 42 500 lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau închisoare de până la 2 ani.