12:19:18 28.03.2024
Stiri

Doi DIPLOMAȚI au fost prinși în flagrant delict: Făceau contrabandă cu AUR și țigări

Actualitate 02.03.2021 08:30 Vizualizări2928 Autor: Ziarul National
Doi DIPLOMAȚI au fost prinși în flagrant delict: Făceau contrabandă cu AUR și țigări


Ucraina a rechemat luni doi diplomaţi aflaţi în post la Varşovia, „prinşi în flagrant delict” în urmă cu o zi, în timp ce încercau să introducă în Polonia 16 kg de aur şi aproape 90.000 de pachete de ţigări într-un microbuz al ambasadei, relatează AFP şi Ukrainska Pravda.

„Este un incident ruşinos pentru Ministerul de Externe”, s-a declarat revoltat pe Facebook şeful diplomaţiei ucrainene Dmitro Kuleba: „Nu-i voi acoperi niciodată pe golanii care cred că pot utiliza statutul diplomatic” pentru „a se îmbogăţi ilegal”, a spus el.

CITIȚI și PCCOCS: Șoferul microbuzului cu numere diplomatice, prins cu ANABOLIZANTE la vamă, nu este singura persoană cercetată în aces caz. „A dat declarații, este destul de deschis”

Kuleba a anunţat că i-a „rechemat imediat” pe cei doi şi a lansat o anchetă internă asupra acestui caz. Ministerul „va coopera pe deplin cu forţele de ordine şi aşteaptă de la acestea din urmă o anchetă rapidă şi imparţială”, a adăugat el.

Incidentul s-a produs duminică la punctul de trecere a frontierei de la Iagodin, situat între oraşul ucrainean Kovel şi cel polonez Lublin, a precizat la rândul său Biroul de anchetă ucrainean (DBR) într-un comunicat.

Potrivit Ukrainska Pravda, în incident sunt implicaţi un secretar al misiunii diplomatice a Ucrainei în Polonia, un angajat al Serviciului de stat pentru comunicaţii speciale şi protecţia informaţiilor din Ucraina în regiunea Transcarpatia, un fost angajat al ambasadei, precum şi fiul acestuia din urmă – ataşatul în funcţie pentru afaceri consulare ale Ambasadei Ucrainei în Polonia.

În vehicul, un microbuz al ambasadei, forţele de ordine au confiscat peste 16 kg de aur, 140.000 de dolari, 67.000 de euro şi peste 88.000 de pachete de ţigări, adaugă comunicatul.

CITIȚI și DEZVĂLUIRI // CONTRABANDĂ: De câte ori a intrat și ieșit din R. Moldova, în ultimul an, microbuzul Ambasadei R. Moldova de la Moscova, PRINS la vamă cu anabolizante în sumă de peste 100 de mii de euro

DBR a anunţat deschiderea unei anchete pentru „Transport de bunuri impozabile”, delict pasibil cu doar o amendă de 5.000 de euro.

În ultimul său raport publicat în ianuarie referitor la percepţia asupra corupţiei, Transparency International a clasat Ucraina pe locul 117 din 180 de ţări, un rezultat mai bun decât anul trecut, dar departe de vecinii săi din UE, la care Ucraina speră să adere.

Sursa: Agerpres


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md