03:51:49 29.03.2024
Stiri

Slusari: „Nu pot și nu voi fi niciodată RUSOFOB, dar adevărul istoric trebuie de spus franc - în 1992 a fost o intervenția militară a Rusiei împotriva R. Moldova. Au fost trădări din Chișinău. Cotropitorii s-au transformat în pacificatori”

Actualitate 02.03.2021 13:03 Vizualizări1960 Autor: Ziarul National
Slusari: „Nu pot și nu voi fi niciodată RUSOFOB, dar adevărul istoric trebuie de spus franc - în 1992 a fost o intervenția militară a Rusiei împotriva R. Moldova. Au fost trădări din Chișinău. Cotropitorii s-au transformat în pacificatori”


Vicepreședintele Parlamentului, Alexandr Slusari, susține că în anul 1992 nu a fost un război civil, așa cum le place rușilor să spună și celor care le reprezintă interesele în R. Moldova, ci intervenție militară a Federației Ruse împotriva statului tânăr R. Moldova.

Slusari este de etnie rus, dar afirmă că adevărul istoric trebuie spus sus și tare.

„Prin definiție nu pot și nu voi fi niciodată rusofob. Dar adevărul istoric trebuie de spus franc. În 1992 nu a fost un război civil, ci o intervenția militară a Federației Ruse împotriva unui stat tânăr, R. Moldova, care nu avea armată. Poliția ca structura unitară abia se forma. Independența a fost apărată preponderent de actualii veterani”, a scris Slusari pe Facebook, cu ocazia Zilei Memoriei și a Recunoștinței dedicată celor căzuți în conflictul armat pentru apărarea integrității și independenței R. Moldova.

Potrivit lui Slusari, în cei 29 de ani de la războiul de pe Nistru, veteranii care au apărat cu arma în mâini integritatea și suveranitatea R. Moldova au trecut prin multe dezamăgiri.

„Au fost trădări din Chișinău. Cotropitorii s-au transformat în pacificatori. A urmat umilința din partea autorităților statale, în timp ce oligarhii de pe ambele maluri ale Nistrului împărțeau miliarde de la contrabandă și spălări de bani. Ajutorul material pentru veteranii noștri, chiar și după ultima majorare, este de cinci ori mai mic decât pentru mercenarii din Transnistria.

Statul are datorii față de cei care au pus în 1992 un zid de protecție pentru țara noastră. Mulți cu prețul vieții sau al sănătății. Noi am făcut câte ceva pentru ei din opoziție, dar este insuficient. Dar dincolo de probleme materiale, care sunt foarte importante, veteranii ne roagă ca la nivel oficial să spunem adevărul despre istoria războiului. Acest lucru nu costă bani!”, a conchis Slusari.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md