(video) Maşinile Tesla vs şoferii nervoşi – inteligența (artificială) câştigă

Proprietarul unei Tesla Model 3 a publicat pe Twitter un videoclip interesant, filmat de camerele integrate de la bordul mașinii sale electrice. Apropo, acesta este un atu interesant al produselor mărcii.

Imaginile arată modul în care sistemele de asistență au putut să îndepărteze automat vehiculul de o coliziune lateral frontală cu un BMW X5, al cărui şofer, vădit nemulțumit că nu i-a fost cedată trecerea, s-a angajat într-o depăşire periculoasă care a rezultat şi cu un schimb brusc de bandă.

Filmuleţul conţine imagini de pe cel puțin trei camere de la bord, care sunt orientate în direcții diferite și permit analiza incidentului din unghiuri diferite. Șoferul mașinii electrice se deplasa pe banda extremă stângă când cel din BMW a început să-l depășească cu viteză mare.

În loc să ofere mașinii electrice ocazia să cedeze, șoferul SUV-ului a ales să se mute mai întâi pe banda dreaptă, să depășească Tesla și apoi brusc să-i taie calea printr-o întoarcere bruscă pe banda stângă.

Cu toate acestea, mișcarea sa a fost înregistrată de asistenții electronici, care au reuşit foarte rapid să repoziționeze acest Model 3, evitându-se astfel o coliziune evidentă. În același timp, mașina electrică aproape că a atins peretele din beton care separă sensurile, dar a reușit la fel de rapid să intre la loc pe banda care circula.

Nu este prima dată când camerele de bord de pe maşinile Tesla. Iată şi alte exemple:

https://youtu.be/zYgzqqrVEO0
https://youtu.be/yNFHLmfeh2k
https://www.youtube.com/watch?v=KHvLFujWBeg
https://www.youtube.com/watch?v=RZldxMn7tWU

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/