fbpx

hartă | Repartiția vaccinurilor pe raioane: Unde au mers primele doze de AstraZeneca

10.800 de doze, adică jumătate din primele 21.600 de doze de vaccin AstraZeneca, donate de România, au mers în toate unitățile administrativ-teritoriale ale Republicii Moldova. Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a publicat o reprezentare grafică a numărului de doze oferite municipiilor, raioanelor, precum și UTA Găgăuzia și regiunii transnistrene.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Vezi și: Medicii din Comrat și Ceadîr-Lunga refuză să se vaccineze cu AstraZeneca

Astfel, cele mai multe doze de vaccin (5240) au rămas la Chișinău, iar alte 1800 de doze au mers în stânga Nistrului. 140 de doze au mers la Armata Națională, iar același număr de doze a fost distribuit MAI-ului.

Află AICI care sunt rezultatele primei zile de vaccinare anti-COVID în Republica Moldova.

Amintim că marți, 2 martie, a început campania de vaccinare anti-COVID în Republica Moldova. Pimii cetățeni imunizați au fost medicii aflați în prima linie de combatere a infecției.

De menţionat că cele 21.600 de doze de vaccin AstraZeneca, oferite cu titlu gratuit de către România, au fost livrate sâmbătă, 27 februarie 2021, Republicii Moldova și distribuite Agenției Naționale pentru Sănătate Publică.

Vaccinul AstraZeneca este precalificat de Organizația Mondială a Sănătății și înregistrat în Republica Moldova, de către Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale, la data de 26 februarie curent. Acesta are o eficacitate de 63-90%, intervalul de administrare fiind de la 4-12 săptămâni. Vaccinul AstraZeneca a fost aprobat până în prezent în peste 50 de țări, prima țară fiind Marea Britanie.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button