UPDATE: În seara zilei de 2 martie, în jurul orei 19:19 min, poliția a fost sesizată prin intermediul serviciului 112, apelul fiind efectuat de un bărbat, care a declarat că intenționează să explodeze Președenția Republicii Moldova.

La fața locului imediat s-a deplasat Batalionul de patrulare și reacționare operativă al DP mun. Chișinău, grupa operativă a Inspectoratului de Poliție Buiucani cât și angajații Serviciului Protecție și Pază de Stat (SPPS).

În urma măsurilor întreprinse de către forțele de ordine s-a stabilit că apelul a fost făcut din raionul Edineț, de către un bărbat în vârstă de 59 de ani.

Bărbatul a fost reținut de polițiștii din cadrul IP Edineț și escortat la inspectorat, acesta fiind în stare avansată de ebrietate.

Pe caz a fost inițiat un proces penal pentru „Comunicarea mincinoasă cu bună-ştiinţă despre actul de terorism”. Bărbatul riscă o amendă de până la 42.500 de lei sau închisoare de până la doi ani.

Știrea inițială: Oamenii legii au fost anunțați de către un necunoscut pentru că Președinția, care se află  pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt ar fi minată.

La fața locului se află geniștii de la Bombteh și polițiștii. Informația a fost confirmată pentru tv8.md de către Diana Fetco, șefa secției comunicare și protocol din cadrul Inspectoratului General al Poliției.