‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
luni, 25 martie, 2024
5 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriScott Hocklander: Conferința AgTech va contribui la menținerea durabilității sectorului agricol

Scott Hocklander: Conferința AgTech va contribui la menținerea durabilității sectorului agricol

‹ adv ›
‹ adv ›

Prima zi de AgTech 2021 s-a finalizat cu succes. Per total, peste 200 de participanți au fost prezenți la eveniment pe platformele Agrobiznes, Privesc.eu, Zoom și Youtube.

Evenimentul a reunit reprezentanți din sectorul viticol, pomicol, legumicol, cel de păstrare a fructelor, dar și experți naționali și internaționali.

La deschiderea evenimentului a participat Scott Hocklander, șeful misiunii USAID în Moldova. Oficialul a menționat că AgTech 2021 este una din activitățile care va contribui la menținerea rezilienței sectorului agricol.

„Platforma AgTech este un mediu foarte bun în care am reușit să ne conectăm cu toții, actori importanți din sector. Digitalizarea agriculturii este absolut necesară, mai ales în această perioadă, marcată de pandemie. Conferința AgTech va contribui la menținerea rezilienței sectorului agricol. Suntem convinși că producătorii din Moldova, implementând tehnologiile digitale, vor reuși să-și îmbunătățească producția și să treacă peste multiplele provocări prin care trec. USAID Moldova încurajează dezvoltarea soluțiilor digitale, care vor face mai competitivi producătorii din Moldova”, a menționat Scott Hocklander.

Sergiu Jaman, fondatorul Agrobiznes, a menționat că soluțiile prezentate în cadrul Conferinței AgTech 2021 pot aduce valoare nu doar companiilor mari, ci fac mai eficientă inclusiv activitatea întreprinderilor mici și mijlocii.

„Ne bucurăm mult că am reușit să atragem atenția unorA dintre cei mai importanți actori asupra necesităților sectorului agricol, care pot fi soluționate prin intermediul digitalizării. Mulțumesc mult tuturor participanților care au decis să fie parte a schimbărilor din agricultură, să fie alături de unii din cei mai buni experți pe parcursul acestor zile și să genereze valoare. Cred că multe din soluțiile prezentate pot aduce eficiență sporită întreprinderilor din țară, de aceea recomand tuturor dornici de schimbări în agricultură să nu rateze AgTech 2021”, a explicat Sergiu Jaman.

Ana Chirița, coordonator Tekwill, a spus că membrii echipei au acceptat provocarea de a produce schimbări în sectorul agricol, iar ulterior urmează lansarea altor soluții menite să susțină dezvoltarea agriculturii.

„Persoanele antrenate în sectorul agricol generează 12-13% din PIB-ul Republicii Moldova. Atunci când a fost propusă ideea de a lansa proiecte în sectorul AgTech, am fost bucuroși să acceptăm această provocare. Credem în faptul că soluțiile integrate IT, destinate sectorului agricol, vor produce valoare. Dezvoltarea agriculturii prin tehnologii informaționale vine să susțină ambele sectoare vizate și deschidă noi oportunități. Sperăm că în 2021 vom asista la dezvoltarea acestei componente verticale – AgTech, împreună cu Agrobiznes și partenerii noștri, pentru a avea mai multe realizări”, a spus Ana ChirițA.

Reprezentantul MADRM, Vasile Șarban, a punctat în ce măsură instituțiile statului sunt gata să susțină digitalizarea întreprinderilor agricole.

„Nu putem să ne închipuim viața fără tehnologii moderne. Odată cu creșterea populației pe glob, crește și necesitatea de a o asigura cu produse alimentare, iar aici soluția sunt tehnologiile digitale. Guvernul deja a început a le implementa. Ce ține de agricultură, este foarte important pentru dezvoltarea sectorului să implementăm soluții digitale. Cu ajutorul acestora, este mult mai ușor de gestionat activitatea întreprinderilor. Sperăm că producătorii autohtoni vor opta pentru digitalizare, iar noi vom încerca să identificăm soluții pentru încurajarea acestora”, a menționat Vasile Șarban.

‹ adv ›

Mâine va avea loc a doua zi de AgTech 2021. Evenimentul va fi transmis LIVE. Iată cine sunt speakerii cu care veți putea interacționa:

Subiectele abordate în cadrul primei zile de AgTech 2021, sunt disponibile în acest video:

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Comentarii