image
Sursa foto: border.gov.md

90.980 de traversări, înregistrate la frontieră în ultima săptămână; Zeci de străini au primit refuz de intrare în RM

În perioada 22 – 28 februarie, la frontieră, fluxul de persoane a fost de 90 980 de traversări. Cea mai „activă” frontieră a fost cea cu România, 57 % din totalul de traversări s-au semnalat în punctele de trecere situate la granița moldo-română. În decursul săptămânii precedente 56 de cetăţeni străini, dar și 72 de mijloace de transport, au primit refuz de intrare în Republica Moldova.

În acesată perioadă la „frontiera verde" și în punctele de trecere polițiștii de frontieră au fost notificate 160 de evenimente cu documentarea a 162 de persoane, care au încălcat legislaţia frontalieră şi migraţională a Republicii Moldova, după cum urmează:

- 38 de încălcări ale regimului zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere;

- 15 cetățeni străini au încălcat regimul de ședere pe teritoriul Republicii Moldova;

- 105 contravenții privind privind încălcarea regimului de sănătate, circulație rutieră, de transporturi;

- două cazuri de trafic ilegal de bunuri;

Au fost declanșate 86 de consemne, dintre care cinci consemne pe Interpol și 81 conform informațiilor parvenite din partea autorităților de ocrotire a normelor de drept naționale.

În ultimele 24 de ore, în punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 13 863 de traversări. Pe sensul de intrare în Republica Moldova s-au înregistrat 6 636 de traversări persoane, dintre care 3 294 de treceri la frontiera moldo-română, 2 134 de treceri la frontiera cu Ucraina și 1 208 treceri a frontierei aeriene.

Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei (intrare în RM) au fost:

PTF Leușeni – 1 669 traversări persoane;

PTF Aeroportul Internațional Chișinău – 1 208 traversări persoane;

PTF comun Criva – 788 traversări persoane;

PTF Giurgiulești-Galați – 558 traversări persoane;

PTF Sculeni – 592 traversări persoane.

În punctele de trecere a frontierei deschise traficului au fost supuse screeningului 13 863 de persoane și completate 281 de fișe epidemiologice individuale. Nicio persoană din cele ce au traversat frontiera de stat nu a prezentat simptome ale infecției de tip Covid-19 (febră, rinoree, tuse seacă).

Noutăţile partenerilor

comentarii: