Actualitate

Emmanuel Macron spune că se va vaccina cu serul AstraZeneca dacă acesta va fi disponibil când îi vine rândul la vaccinare

„În lumina ultimelor studii științifice, eficacitatea vaccinului AstraZeneca a fost dovedită. Rândul meu va veni (n. red. – la vaccinare), dar mai este timp. Dacă vaccinul AstraZeneca îmi va fi oferit, bineînțeles că mă voi vaccina cu el”, a spus președintele francez.

Șeful statului francez se află sub presiune în ultimele săptămâni în contextul în care i se cere accelerarea campaniei de vaccinare, aflată mult în urma Regatului Unit și a fost extrem de critic în trecut față de compania anglo-suedeză, atunci când a existat disputa privind numărul de doze livrate în Europa.

El a adăugat și că AstraZeneca a eșuat în a își respecta angajamentele de livrare către Uniunea Europeană – „Le-am spus că nu sunt serioși cu privire la angajamentele pe care și le-au luat pentru că nu le-au respectat. Punem presiune pe ei să recupereze timpul pierdut în așa fel încât să avem un calendar precis”.

Macron se alătură Ursulei von der Leyen în sprijinul acordat vaccinului AstraZeneca. Miercuri, șefa Comisiei Europene spunea că ar face vaccinul AstraZeneca fără să se gândească de două ori.

Președintele francez a trecut deja o dată prin infecția Covid-19, fiind descoperit pozitiv la mijlocul lunii decembrie a anului trecut după ce a început să dezvolte simptomele bolii.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *