(video) Primele vaccinări anti-Covid încep din 2 martie. Cine sunt primii în listă

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a susținut astăzi o conferință de presă privind demararea campaniei de vaccinare împotriva Covid-19 în R. Moldova. În cadrul conferinței, Ministra interimară a Sănătății, Tatiana Zatîc a declarat că mâine, 2 martie, va fi lansată campania de vaccinare împotriva Covid-19, iar primii vor fi vaccinați lucrătorii medicali din secțiile reanimare, anestezie și terapie intensivă, cât și din secțiile spitalicești cu profil Covid-19.

Foto: UNIMEDIA

„Începem cu angajații din terapiile intensive și secțiile cu profil Covid-19. Este un pas important spre micșorarea efectelor pandemiei. Dozele de vaccin vor ajunge în toate instuțiile medicale spitalicești”, a declarat Tatiana Zatîc.

Conform Planului Național de Imunizare, vaccinul va fi distribuit către instituțiile medico-sanitare publice prin intermediul Centrelor de Sănătate Publică Teritoriale.

Prima etapă de vaccinare prevede imunizarea lucrătorilor medicali din cadrul secțiilor de reanimare și ATI, cât și personalul din cadrul secțiilor spitalicești cu profil Covid-19.

Apoi, va fi vaccinat tot personalul medical din instituțiile medicale.

Medicul epidemiolog în cadrul Agenției Naționale de Sănătate Publică, Alexei Ceban, a declarat că cele 21 600 de doze de vaccin AstraZeneca donate de România au fost depozitate în cadrul Agenției. Ulterior, jumătate din numărul total, adică 10 800 de doze vor fi distribuite către Centrele de Sănătate Publică din țară.

De acolo, dozele vor fi distribuite către Centrele de vaccinare din teritoriu.

Ministra interimară a Sănătății, Tatiana Zatîc a declarat că după primul lot de vaccin din România, urmează, în următoarele zile, să fie recepționate și vaccinurile de pe platforma Covax.

Reprezentanții Ministerului Sănătății au susținut că primele vaccinări în țara noastră vor fi inițiate marți, 2 martie.

La întrebarea cine va fi prima persoană care se va vaccina contra Covid-19, Tatiana Zatîc, a susținut că informația dată va fi făcută publică mâine la ora 10:00, la evenimentul de lansare a campaniei de vaccinare.


Pub