După Apple, un alt producător de telefoane vrea să facă mașini electrice

Apple pare să fi inspirat și un alt producător de telefoane să facă mașini electrice. Și nu e un nume oarecare pentru o industrie deja aglomerată. Huawei se gândește să fabrice mașini electrice în viitor și să le vândă sub propriul brand. Primele modele ar putea fi lansate chiar anul acesta, susțin surse anonime pentru Reuters. Huawei se gândește, poate, că piața telefoanelor a ajuns la saturație, scrie playtech.ro.

Foto: pexels

Și atunci vrea să se axeze pe ceea ce industria auto numește viitorul mobilității.

Planul ar reprezenta o schimbare majoră a direcției pentru Huawei, după ce vânzările sale de smartphone-uri au scăzut cu 41% în trimestrul patru din 2020, în urma sancțiunilor impuse de autoritățile SUA.

În topul principalilor producători de telefoane mobile inteligente, Huawei este acum pe locul cinci, în urma rivalilor chinezi Xiaomi și Oppo. Se gândește, așadar, să se reorienteze, mai ales că e pentru prima dată când nu se mai află în top 4 producători de telefoane la nivel mondial.

În 2020, spre exemplu, Huawei încă păstra locul al treilea în acest clasament, după Apple și Samsung. Deși compania a dezmințit deocamdată zvonurile privind producerea de mașini electrice, nu prea iese fum fără foc.


Pub